Beställning: babynest

Jag har fått en beställning på ett babynest utav en kompis. Så kul att hon tyckte mina var så fina att hon med ville ha ett =)
Gjorde det lite större än mina då hennes dotter är 3 månader och vid provningen var de redan för små. Tyget har hon köpt själv och jag har stått för sömnad och montering =)
En fullbild på nestet.
en liten närbild.

Ap-byxor

Blev en dag bakom symaskinen igår. Lyckades med ett helt litet set igen. Byxorna var i storlek 62, så är det någon som är i behov så bara hör av er =)

Present av moster

I måndags fick "liten" en tidig present utav sin moster. Precis de kläder som mamma önskat sig. Tusen, tusen tack säger hela familjen =)
En vårorverall i stl 56
Om man missade att det var från moster kan man bara spana in bodyn med giraffer. Allt med giraffer kommer från moster =)

Inredning i babyrummet

Har sytt förvaring till babyrummet. Har varit på jakt efter korgar av något slag i gårskala, men inte hittat något. Så efter en tripp in på röda korset gick jag därifrån med en bit grått tyg som jag hade bestämt mig för att göra någon förvaring utav.
Resultatet blev två tyg korgar. Ganska bra med plats och fodrade med ett vitt linnetyg. Passade utmärkt till babyrummet som går i vita och gråa toner.
En korg för blöjor och en för handdukar

Omlott body

Japp första försöket på en liten body då med. Tycker det är supersvårt att få till ärmarna så som jag vill ha dem. Likaså kantningen blev jag inte super nöjd med, men jag vet vad jag ska försöka ändra på tills nästa gång.

Klara babynest

I helgen fyllde jag upp mina två babynest här hemma. Puh! Att få in madrassen i botten var en tuff utmnaning, men sedan gav min kära sambo mig ett rådo m att lägga madrassen i en plastpåse och föra in det tillsammans för att senare dra ut plastpåsen när madrassen är på plats. Och mycket riktigt så var det enklare för friktionen minskade.
Nu väntar vi bara på testpersonen :)
Ljusare färger och slitstarkt jeanstyg
Mitt älsklingstyg =)

Hur du syr en enkel mössa

Här kommer ännu en steg för steg. Denna blir till en liten mössa som går att anpassa. Just denna mössa är i storlek 36. Därfär är den 36 cm på längden och sedan blir det 18 cm på bredden.
Börja med att rita ett mönster efter de mått du önskar.
Klipp ut med 1 cm i sömnsmån.
Sy en raksöm och sedan sicksacka runt, men glöm inte att lämna ett litet glapp för att kunna vända mössan.
Lägg den dubbelt och sy små hjälp sömmar som håller den på plats vid pilarnas markering.
Vänd på mössan genom glappet och sy sedan en liten diskret söm  .
Vänd på mössan en sista gång och vik upp kanten. Tadaa! nu är den klar.

Fodrad jacka

Idag har jag gett mig på lite avancerat sömmande. En liten fodrad jacka i storlek 62. Resultatet blev väl okej, har en del som jag kan förbättra tills nästa försök, men söt blev den.
Tänkte även försöka visa hur jag gjorde den steg för steg:
Började med att klippa ut dubbelt i alla bitar. Dvs foder och yttertyg.
Efter det sydde jag ihop innerjackan i axelsömmarna och likaså ytterjackan.
Nu fäste jag fast ärmarna på respektive jacka och därefter sydde jag sidosömmarna ut till ärmsluten på jackorna innan jag nålade fast dem aviga mot aviga.
Här har jag sicksackat längs med framstyckena och halslinningen.
Här har jag klippt till ett slut på ärmarna och sedan sytt ihop det räta mot räta.
Trä över mudden räta mot räta och sy fast den i kanten. Lite knepigt och krånglit, men det går =)
Vik ned mudden och sy från andra sidan med en overlocksöm.
Det som återstår är att sy en kantning längs med framsidorna och halslinningen. Sedan göra en fåll längst ned på jackan och slutligen slå i knäppknappar. Ganska så häftig blev den väl =)

Babynest

Jag har varit ganska tveksam till dessa babynest. Har inte riktigt förstått varför man ska ha dem. Men efter att ha läst lite om dem så har jag nu börjat att se fördelarna med dem. Och då jag behöver fylla dagarna med något så tog jag mig an att försöka mig på att göra ett eget.
Sagt och gjort började jag spana på nätet efter en bra beskrivning och tillsut hittade jag en utmärkt beskrivning på http://lindabireseveriksson.blogg.se/bebislangtan/2010/august/har-sytt-ett-babynest.html Men i denna beskrivning var de flesta sömmarna synliga. Det tilltalar inte mig så jag modifierade om mönstret något så att mina sömmar inte syns och de som syns är ordentligt snygga.
Än så länge har de inte kostat mig ett öre att göra då jag hade en del tygbitar här hemma. De är klara så gott som på fyllningen. Går bara och väntar på att någon vill köra till IKEA så jag kan handla billiga kuddar och fylla babynesten med vadden från dem.
Men, men här kommer resultatet i bilder:
En ljus och en mörk blev det av tyger som bara låg i garderoben
=)
Ja vitt är kanske inte den bästa färgen för en liten bebis, men botten är i jeans så den är slitstark i alla fall. Det mönstrade tyget är tyg som blivit över när jag har sytt ett lapptäcke i julas.
Jag älskar tyget som jag har använt till kanten på detta babynestet. Tyvärr var detta sista biten som precis räckte till.

Bäddset till vagnen

Har inte hittat något bäddset till vagnen som jag tyckt passat in. Så idag blev det lite snabb sömnad och resultatet blev ett bäddset i begie-mönstrat tyg.
Sedan gav jag det en liten detalj med den "vikta" kanten. Tycker att sådant är så himla mysigt. =)
Resultatet av en regndags sömnad
Närbild på den "vikta" kanten