Oktober utstyrseln avklarad

Då lillan växer så det knakar så har helt plötsligt garderoben försvunnit. Vet inte hur ofta jag står där och det känns som om hon inte har några kläder att ha på sig. Allting är antingen för stort eller för smått. Jag köper ju hellre en storlek större så hon kan använda det längre, men så har hon ju inget som passar nu.
Därför har jag börjat spana på tradera. Finns jätte mycket att buda på, men jag väljer klädpaket för det känns som man får lite mer för pengarna då =)
Och passande nog hittade jag detta lilla kitet med älgar =) budade hem det för 26 kr =)  (plus frakt allt som allt 62 kr) det är ju inte ens vad en body kostar i affärerna.
Det är passande i vår familj inför oktobers älgjakt, men tror nog hon har vuxit ur det tills dess. Så det ska användass nu =)
Ganska så nöjd med mitt kap
Nu är hon klar inför älgjakten
Har även budat hem lite leksaker till henne. Blev ett helt paket med leksaker för totalt 160 kr =) Och hon gillar dem skarpt

As time goes by

Nu är symaskinen undanställd och fotografierna framtagna =) Scrappande Memme is back!
Fick med mig gamla ateljebilder frå min far senast jag var och hälsade på. Hittade dessa med svart bakgrund och ville så gärna göra något med dem. Sagt och gjort, så blev skapalesen såhär:
Bruna nyanser med turkosa acentfärger
En sydd kant med natursnöre
Närbild på spetsblommorna
TIME är från tim holtz tror jag
Material:
svart cardstock
Kaiser Craft Madam Boutiqe Collection Corset & Bloomers
Kaiser Craft - Madam Boutiqe - Sticker Sheet - Alphas
Natursnöre & Grönt organzaband
Distress Ink - Vintage photo
Disttress Stain - Vintage Photo & Old Paper & Antiqe Linnen
Spets
Brads Panduro Hobby

när inspirationen tryter

Har eett tips om middagsinspirationen tryter. Hittade denna sidan med färdiga veckomatsedlar och jag har hittat mycket nytt och gott på denna sidan.
Ni hittar bloggen här

Nysydda dregglisar

Har sytt upp en hel hög dregglisar när jag ändå satt vid symaskinen. De går att köpa och kostar då 20 kr stycket.

Grimaser

Har äntligen efter tre månader scrappat den första LOn av min lilla flicka. Blev en LO i härliga jordiga toner med underbara bilder på min lilla Belle.

Scrappkväll - Tema: Bandana kort

Andra scrappkvällen avklarad och lika lyckad denna gång. Så kul att få dela med sig utav sina samlade kunskaper =P Denna gång använde deltagarna sina kunskaper om distresser till att skapa effektfulla bandana kort.
Gällde att hålla koll på ordningen i skapande processen
Tungan rätt i mun
Så här fint blev det

Nyinköpta tyger

Förra helgen körde vi förbi Gittes tygkälla i Rinkaby och då fick det bli ett besök där för att inhandla lite nya tyger. Det blev tyger till en förklädesklänning och ett par nya dregglisar. Har ni vägarna förbi kan jag verkligen rekomendera att göra ett besök. =)

Virkad skallra

Jag hade jätte svårt att hitta ett mönster till att virka en skallra så denna har jag gjort på fri hand. SJälva bollen har jag gjort efter luftballongen med en del mindre justeringar. Den blev okej för att var första gången.
Ett tips är att lägga plingan i en liten ask eller liknande. Då låter skallran merr än om plingan bara ligger intryckt tillsammans med vadden.

Matchande dregglisar

Japp fick lite tid idag att sy dregglisar, men kunde inte avsluta dem innan älsklingen kom hem. Men  nu är de klara och lillan har två dregglisar till. Ett förråd som helt enkelt aldrig verkar räcka till.

Byxor av en T-shirt

Japp, älsklingen hade en tröja som var för liten så den la jag beslag på och gjorde ett par byxor till Isabelle utav. Älskar att ha randigt på hennes plagg så detta tyg fick man ju inte bara låta gå till spillo. Sedan har jag fått ett tyg av Isabelles farmor som hon hade köpt, men inte hunnit med att sy. Så nu är de klara och jag måste bara berätta hur nöjd jag är med resultatet.
T-shirt byxor till vänster och farmors tyg till höger
Byxorna bakifrån
Närbild på tyget. Fina prickar i många färger
Ganska bra matchning på ränderna
Detaljbild
Då tyget inte räckte till ett par byxor med endast en sida så har jag använt sidosömmen från tröjan till att bli som en gylf på framsidan utav byxorna. Ganska cool detalj. Får se om det orkas göra några matchande dregglisar till.

Virkmönster hjärta

Virka ett hjärta

 

 

Gör två stycken halvor

 

Varv 1: Virka 2lm och sedan 6 fm i första lm = 6 fm

Varv 2: Virka 2 fm i varje fm = 12 fm

Varv 3: * 1 fm, virka sedan 2 fm i nästa fm* upprepa från * till * varvet ut = 18 fm

Varv 4: *2 fm, virka sedan 2 fm i nästa fm* ” = 24 fm

Varv 5 – 8: Virka fm i fm

 

 

Virka ihop halvorna med 4 fm = 40 fm

 

Varv 9 – 13: virka fm i fm

Varv 14: *5 fm , virka ihop 2 fm* upprepa från * till * varvet ut = 35 fm

Varv 15 – 16 : * 4 fm, virka ihop 2 fm* ” = 25 fm

Varv 17: * 3 fm, virka ihop 2 fm * ” = 20 fm

Varv 18: Virka fm i fm

Varv 19: * 2 fm, virka ihop 2 fm* upprepa från * till * varvet ut = 15 fm

Varv 20: * 1 fm, virka ihop 2 fm* ” = 10 fm

Stoppa hjärtat med vadd

Varv 21: Virka fm i fm

Varv 22: *virka ihop 2 fm* upprepa * till * varvet ut = 5 fm

Varv 23: Fäst trådarna och avsluta

 


pågående virkprojekt

Jag har återigen tagit fram virknålen =) Lätt pyssel att ha till hands när tid ges. Så det har blivit ett enkelt mönster på en luftballong som jag hittade via Livet i ett radhus blogg.
Är interiktigt klar med den än. Ska Virka oranga prickar som ska vara på ballongen alternativt dekorera den med oranga knappar. Sedan ska jag virka en passagerare eller två. I beskrivningen är et en gris och en kanin, men jag vill ha en räv som ska på en ballongfärd.
Ballongen ska sedan hänga i Isabelles fönster där molnen redan svävar.
Upp!

Gästdesigner

Min kreativa lilla syster samlade förra året på sig virkade dukar när vi var på loppisar. Själv fattade jag inte vad hon skulle ha dem till förrens hon kom till mig med denna väst hon skapat utav dem. Hon undrade om jag ville overlocka runt kanterna.
Självklart kunde jag det och nu ett halvår senare har jag äntligen blivit klar ;)
Snyggare än en virkad duk:)

Älskar Newbie kläder

Ändan sedan innan Isabelle föddes har jag gillat kappahls newbie serie. Gillar de lite mer dova färgerna och de lite gammeldags modellerna. Isabelle fick ganska mycket kläder ur serien när hon föddes, men hon växer så snabbt så nu kan hon inte ha dem längre =(
därför har jag innhandlat lite nya kläder till henne =)
Blev den fina spetsbodyn i långärmat och en body ur höstens kollektion. Sedan hittade jag inga matchande byxor till så det fick bli ett par andra byxor på kappahl, men det ser ut som de hör ihop enligt mig =)

Ny modell på dregglis

Har sytt några dregglisar innan och nu har jag hittat en ny modell som jag tycker är snyggare. Blir till att sy upp en drös för har ett riktigt dreggel monster här hemma =)
Två gamla tröjor blev en ny tuff dregglis

Sångpåse

Isabelle fick denna super fina sångpåse i doppresent. Jätte kul då jag redan sjunger mycket med henne och jag kunde de flesta sångerna på gitarren =)
Kan man inte några sånger så kan man gå in på oskar&ellens hemsida och leta upp förslag på sånger där. Där kan man även se fler figurer som påfyllnad till sin sångpåsen
Blå på ena sidan och röd på den andra =) Hänger i hennes rum bredvid gitarren
Hjulen på bussen & Lille katt

Spar tips

Har haft dop för lilltösen för en vecka sedan och nu har jag letat efter en bra sida att skicka tack kort. Tycker dock att jag inte har hittat ngt som har passat min stil ( allt är ju bara ljusblått eller rosa) eller som passat i prisklass. 10 kort för 50 kr, tyckte det var lite dyrt...
Så då löste jag det genom att själv redigera ett kort i gratis programmet Picasa3. Skrev text och gjorde bilden i svartvit (lägger upp det senare när det är skickat).Så istället för 10 kort 50 kr så blev det 15 kort 12 kr =) Kanon tycker jag =)

Bokmärken för kokböcker

Var inne på denna blogg och hittade detta enkla lilla pyssel. Finns en pdf fil man kan skriva ut, men jag valde att inspireras och gjorde mina egna med cardstock och lite spillbitar av mönsterpapper.
Måtten är 8X6 cm