Väldigt försenat inlägg

Tittade i kameran igår... oj då där fanns ju bilder som jag hade tagit under tiden som jag gjorde mina julkort i tanke på att jag skulle göra ett inlägg om dem... hoppsan.
 
Men men, nu förstör jag i alla fall ingen överraskning utan visar dem i efterhand :)
 
Då jag skulle massproducera i år igen. 20 handgjorda känns ibland som en evighet. Jag hade planerat sedan lillan kom hur jag skulle utforma dem. Ville göra demsjälv,men ändå ha med en bild på henne. Så jag har gått från ett vanligt flipp-flopp kort, till en variant utav flipp-flopp vikningen till vanlig vikning och till sist landade jag i herringbone tekniken. På så vis blev inget likadant, men alla gjordes på samma vis =)
 
Vet ni inte varherringbone teknik är så kan ni spana in denna video på youtube som visar hur man skapar herringtone mönstret här.
 
och här kommer bilder från mina timmar vid köksbordet med liten på golvet
 
Band, stämplade hälsningar, distresser, saxar...
 
Kan ärligt säga att jag har nog aldrig blivit så nöjd med insidan på ett kort tidigare, denna teknik med embossing blev riktigt fint och kortet kändes arbetat.
 
Högen börjar ta form
 
Bilden inne i korten.
Alla mina flickor <3

Pepparkaks bak

Har blivit av med mina fina pepparkaksformar. Blir ju tyvärr så ibland när man flyttar. Men vilken tur att jag sprang på tre hjärtan för 10 kr idag. Detta var ju ett tecken på att idag skulle det bakas pepparkakor.
Sagt och gjort svängde jag inom affären på hemvägen och tog med mig hem därifrån pepparkaksdeg och dekorglasyr =)
 
 
 

Pepparkaks dekor

Idag har jag och en annan mamma dekorerat pepparkakor. Därför vill jag tipsa om denna produkt för jag blev glatt överraskad av hur bra den var.
Nämligen dr. Oetkers dekorationsglasyr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Produktbeskrivning samt bild hämtad från deras hemsida.:

Skapa konst som går att äta upp? 
Tur att inte denna produkt fanns på DaVincis tid..

Dekorationsglasyr är en mycket fin kristyr som gör det enkelt att skriva och rita på både pepparkakor, cupcakes, praliner och muffins.

Förpackningen innehåller fyra färger; vitt, rött, grönt och gult. Färgerna är helt naturliga

 

Lägger upp bilder på konstverken imorgon

 

 
 
 

Dörrkrans tutorial

Japp med inspiration från senaste numret av Isabella´s så har jag återigen detta år gjort en dörrkrans att ha på dörren. Det är jul så självklart är den gjord utav gransris.
 
Material du behöver för att göra en krans:
tidningspapper
tejp
grönståltråd
grov ståltråd
sekatör
granris
lingonris
kottar
limpistol
 
Börja med att forma tidningspappret till en stomme. Det hjälper att vrida pappret för då blir det stabilare och sedan tejpar du ihop det. Du får lätt den formen du vill ha, liten respektive stor och slipper köpa en krans av halm för 30 kronor i affären.
 
Nästa steg är att klippa till granriset i lagom stora bitar. Jag brukar variera mig mellan 4-8 cm långa. Det blir snyggast att använda lite mindre på insidan utav kransen och lite störra kvistar på kransens ytterkant.
Dags att böra binda kransen. Jag arbetar alltid inifrån och ut när jag snurrar tråden. Lägg några kvistar, snyrra, lägg några till. När man gjort en rad flyttar man ner lite och lägger nytt granris på ståltråden och fortsätter linda. Blanda upp med lingonrid alternativt annan sorts gran för att få lite mer liv i kransen.
Det blir pilligt i slutet då man ska försöka putta in granriset under det granris som man redan har fäst, men med lite tålamod kan man få det snyggt och samtidigt dölja ståltråden. Det var en av de regler jag fick lära mig när jag gick en kurs i blomsterbinderi att 1; ståltråden får inte synas och 2; stommen får inte synas igenom.
Nu formar du ett hjärta utav en grov ståltråd. Jag hade ingen grov så jag snurrade ihop tre trådar till mitt hjärta. Ett tips är att starta limpistolen nu också. brukar ta lite tid att värma upp den. Nu ska du även ta itu grankottar (terapiarbete till max) 
Klisrta nu på grankottarnas "flingor" på ståltråden. Tänk på att lägga dem skålformade neråt ( dett kom jag på den tuffa vägen då jag fick allt i knät) Yterliggare ett tips är att färsta tre på en sida och sedan gå över och fästa lika många på andra. Då hinner limmet stelna och det blir hållbarare att fortsätta arbeta på.
Sedan fäster man hjärtat på grankransen. Antingen limmar man eller så fäster man med ståltråd. Lite natursnöra för upphängning och en spetsrosett som sparsam dekoration tillsammans med två tallkottar.
 
KLART  =)

syateljen uppställd i köket

Japp, att sy hindras inte från att mitt pysselrum är belamrat med saker. Jag flyttar lätt ut symaskinen i köket och vips så kan jag ju faktiskt sy :)
Och idag har jag varit flitig. Liten har sovit gott och länge ute i vagnen och jag har gasat på min symaskin. Två pippi klänningar klara. Så nu har jag bara en klänning kvar sedan är beställningarna över för detta år =P
 
Tada! två stycken i storlek 92