Paket inspiartion

Som ni kanske vet så älskar jag ju att slå in paket. Finns så mycket man kan göra. Detta paket är till en flicka som har fyllt 1 år och tyckte att denna "rosett" inbjöd till lek.  
 
Lätt att göra utav silkespapper och sedan bara fästa med dubbelhäftande tejp =) Kan ju berätta att liten tycker att "rosetten" är super intressant =)
 
Till detta har jag även gjort ett litet kort. Ganska klassisk enkel stil, men motiviet på framsidan har jag skrivit själv.
 
Insidan blev lite lekfullare med vimplar som formar ordet grattis
 
Paket och kort tillsammans.
 
Hoppas ni får en toppen dag =)

Avslutande projekt

Igår när liten sov hann jag med att ta tag i de syprojekt som har legat tillklippta nu i snart ett halvår känns det som. Det var saker som jag har börjat på men fått avsluta och sedan har de blivit liggandes. Så här ble en klänning, ett par byxor och ett snabbt försök på en lekkub till lill tjejen,
 
Byxornas framsida
 
Baksidan
 
 
Klänningen
 
 
Första snabba försöket., kommer definitivt att göra fler, men det kommer ändras lite på hur jag syr dem. Nu har jag gjort några fel ( vilket inte syns på bilden =P ) men de rättas till nästa gång

Fest tips; tema camping

För två somrar sedan hade jag planerat en fest med camping tema. Detta tema hade jag tänkt delge er ( har tyvärr inte kvar några bilder att bjuda på, men ni får fantisera lite om hur det kan ha sett ut )
 
Inbjudan; var i form utav en bokningsbekräftelse. Där var en talong längst ned som de skulle ta med där deras bokningsnr var. Den talade även om att incheckningen började vid en viss tid. Inbjudan berättade lite om campingen, att där fanns en resturang och att man var tvungen att ha lämplig campingklädsel.
 
Mat; vi bjöd på grillat i form utav buffé. Till efterätt blev det kaffe och wienerbröd (chockladbollar, har man sett sunes sommar så förstår man). Gottebordet var i form utav lådor med godis som fanns förr i exempelvis kiosker. När man handlade styckvis godisbitar
 
Lekar;
 
- Tipsrunda med frågor ang camping. Exempelvis vilken är sveriges största camping. vad betyder ordet camping, vad heter campingen som är känd genom kanal 5 osv
- Montera ihop ett tält på kortast tid ( finns att köpa tält för en billig peng)
- Gå-till-stranden-staffet. Här handlar det om att transoprtera alla strandasaker en viss sträcka. Det kan vara kylväskan,fikakorgen,badlakan, barnleksakerna, parasollet, luftmadrassen och varför inte kameran :) packa bra och snabbt för att få med alla saker på en och samma gång
 
Övrigt; varje par var tvungen att ta med sig en solstol, denna parkerades på deras campingplats.
          några valde att sova över och campade då på riktigt på vår gräsmatta
          en barnpool fylld med is fungerade som bar
          

scrappträff nr 3

Igår hade jag återigen en liten scrappträff här hemma. Denna gång utgick vi från en skiss för att skapa en LO. Scrapparna fick även lära sig att göra enkla, men ack så sköna blommor.
 
Alla utgick från samma skiss, men så olika resultaten blev. Så fina allihopa =)
 
Här är skissen som vi alla utgick ifrån
 
Nedan följer de olika resultaten ( ber om ursäkt för blixten i korten, svårt att fota på kvällen)
 
 
 
 
 

Vill ha...

I somras var loppisjakten mest inställd på att hitta tallrikar till att göra ett eget kakfat utav. Men som några (tyvärr många) av mina projekt så rann det liksom bara ut i sanden.
Nu finns det att köpa fina set till att göra egna kakfat. På Make & Create s sida kan man köpa dessa underbara set
 
 
 

En liten tävling

Jag halkade in på denna fina blogg Kladd & klet, där hon har en tävling där man kan vinna fina saker som hon har gjort.
Självklart blev man sugen på att vara med =) Skicka in på hennes sida för att se vad man kan vinna 
 

En liten tävling

Jag halkade in på denna fina blogg Kladd & klet, där hon har en tävling där man kan vinna fina saker som hon har gjort.
Självklart blev man sugen på att vara med =) Skicka in på hennes sida för att se vad man kan vinna 
 

Beställning; babynest

Sista beställningen klar. Denna gång stod köparen för tyg och band och jag monterade ihop allt. Fick även tillåtelse av köparen att testa på en ny variant. Har tittat runt lite och nu har jag lyckats att sy ett tvättbart babynest. Med denna förbättring kan man ta ur skummadrassen och sedan tvätta nestet i 40 grader. Mycket praktiskt när det handlar om små barn =)
 
Måste säga att jag verkligen gillade tygvalet. Snyggt!
 
Tygerna är från IKEA
 
Här ser man öppningen i botten på nestet. Man får brottas lite med madrassen,men i går den =P
 
Nu får vi se vad nästa syprojekt kan bli... har några på lut... Kuddar till nya soffan, nya tights till liten, nya resorbyxor till liten eller kanske liten favoriter babbblarna som mjukisdjur... Vi får se vart jag börjar =)

Husets nya hjärta

Ja vårt hus har fått ett nytt hjärta, man brukar ju säga att ett kök är husets hjärta, men inte hos oss. I våra renoveringsplaner har vi inte kommit till köket än (sista rummet på detta plan). Nej förra veckan blev vår installation av kaminen klar och nu stortrivs vi i vårt vardagsrum.
 
Nyinköpta soffan från Mio, så nöjda med den :D
 
Vår contura kamin med barnskydd kring. snyggt och praktiskt 
 
Perspektiv från hallen
 
Om ni kan se soffbordet så har det varit mitt projekt nu i snart tre dagar. Det är ett gammalt soffbord som följde med huset som älsklingen inte velat slänga, jag har inte tyckt så jätte bra om det, men nu har vi kapat av 1 dm på benen och sedan har jag slipat ner det och svartbetsat det två ggr, ikväll väntar en lackning. Det blev som ett helt nytt bord och nu får det aldrig lämna oss =)
 
 

Beställning; babynest

Ännu ett nest klart, only one to go :)
Har verkligen varit roligt att få in så många besttällningar på babynesten. Och nu har jag hittat en idé som jag ska utveckla dem med. Trodde de var perfekta, men nej... de kan bli bättre =)
 
Här är i alla fall det senaste nestet i ett limegrönt jersey tyg med söta flugsvampar på =)