Nya tights

Igår hann jag även med att sy ett par nya byxor till lill tjejen. Hon hade en längre sovstund och då hann jag med detta projekt som legat vid symaskinen i över en vecka =S
 
 
Framsida
 
Baksida

Haklapp första prototypen

Fick en idé fråne  en kompis om att jag kunde göra egna haklappar till lillan. Funderade på det lite och när jag sprang på vaxduk på Ikea köpte jag en bit.
 
Nu har jag gjort mitt första försök. Tänk inte så mycket på färgerna, var det enda kantband jag hade hemma för tillfället =) Men det kommer nog bli fler av denna varan =)
 
 

Scrapphistoria del 6

Nu är vi framme vid albumet som är klart senast. Här har jag börjat att scrappa även annat än kort. Först ut är en teckning jag fick med mig hem från min mormor, jag hade tryckt mina händer när jag var ett och jag visste inte var jag skulle hänga upp tavlan här hemma så det blev en Lo utav mina små 1 års händer =)
 
 
Jag börjar nu aktivit söka inspiration på nätet och ser mycket på youtube om scrappbooking. Nya produkter och nya tekniker suger jag i mig.
 
 
 
Jag börjar också att tävla. Här är ett bidrag till en 1,2,3 tävling.
 
 
 
Här är min personliga favorit från detta album.
 
 
Jag börjar också at sy och använda mig utav nya färgkombinationer. Hårt möter mjukt =)
 
 
Så nu var vi framme i nutid. Hoppas ni har haft en trevlig tur i mitt scrappande =)
 
 
 
 

Scrapphistoria del 5

Nästa album är nästan framme i nutidens album =P Här använder jag dock fortfarande ganska starka färger och inge "märkespapper".
 
 
Denna Lo är på min kusins 5 års dag. Har jobbat med flera lager papper i samma nyanser. Jag har även stämplat ett vitt carstock papper för att använda som bakgrund. Här har jag även börjat lite med journaling.
 
 
Här har jag gått utanför ramarna, det vill säga de fyrkantiga ramarna ;P Nu vågar jag göra något oväntat som att använda en cirkel som fotomatta. Sedan har jag klippt ut titlarna ur ett papper och använt mig utav 3d-liner.
 
 
Jag tror att jag har scrappliftat denna LOn, det vill säga jag har sett en annan Lo med detta upplägg och använt den som inspiration. 
 
 
 

Scrapphistoria del 4

Tredje abumet blev ett helt album med vår lilla vap Doris. Här får bilderna tala för sig själva =)
 
 
 
 
 
 

Scrapphistoria del 3

Nästa album är i mindre storlek, men nu börjar jag verkligen ta ut svängarna. Jag blir medlem i en pysselklubb som skickar ut ett paket i månaden med pysselmaterial och i det finns det band, knappar, klistermärken och stämplar. Detta bidrar till åter ett litet steg vidare.
 
 
Nu börjar det komma fram titlar och jag arbetar mer och mer med bakgrunder och fotomattor.
 
 
Sista uppslaget i det lilla albumet, nu har jag investerat i mitt första paket med blommor och köpt egna papper ute i handeln, detta ändrar helt attityden på LOn enligt mig.

Scrapphistoria del 2

Efter detta album så köpte jag på mig lite olika papper, enfärgade och mönstrade. Då började jag även använda ramar och fotomattor på ett sätt.
 
 
Fortfarande så var det ganska enkel scrapping som pågick, men jag hade påbörjat min resa och intresset brann.
 
 
Nu börjar även lite dekor komma på LOsen. Här syns två tomtar i trä som sitter fast tillsammans med lite jullåtar osv.

Min scrapphistoria del 1

Många brukar säga till mig att jag är duktig på att scrappa, men det är ju för att jag har hållt på ett tag nu. Så jag tänkte göra ett inlägg om hur mitt skapande har utvecklats. Jag har ju några album här hemma, så jag tog med mig kameran och fotade lite i dem. Här kommer bilder från mitt första album.
 
Som ni ser så var det inte så mycket scrappande. Jag skrev text och satte in klistermärken som jag tyckte passade till bilderna. Klippte lite med en figursax osv.
 
 
 
 
 
 
 

Nya tyger

Har fyllt på lagret med tyger. Var på Ikea i torsdags och hittade lite tyger som tilltalade mig. Har fått lära av min svärmor att dyka i stuvbitslådan =P och där hittade jag det svarta tyget för 10 kr och den mönstrade med rosa blommor för 20 kr. Lagom tycker jag ;) Sedan såg jag det gulmönstrade och var bara tvungen att ta en bit utav det med.
.
 
Sedan har jag fått en bit tyg utav min svärmor med. Hon hade varit och handlat tyger och sett detta tyg och visste att jag skulle älska det =) Det är ett finstrimmat manshester tyg som det antingen kommer bli en byxdress utav eller blir det ytterliggare en liten klänning. Hm... vi får se =)
 
 

Husgalen

Jag vet inte vad jag ska kalla det, men jag är galen i ljuslyktor i form utav hus. Jag fick en förra året som en inflyttningspresent och har velat ha fler sen dess. Så förra helgen fick ett nytt hus följa med hem. Hittade det på borett.
 
 
 
Det står prydligt i fönstret tillsammans med lite loppisfynd =) Sedan hittadde jag även öjusdekor i form utav ett kvarter när vi var inne på växthuset i Kristianstad. Så himla söta så de fick också följa med hem.
 
 
 
Nu har jag nästan en hel liten stad i mitt vardagsrumsfönster. Och förhoppningsvis så kommer det att byggas ut ytterliggare =)

Oktobers utmaning

Nu är jag uppe i varv så det blev åter en tävling till hos Pysseltagen. Denna handlar om halloween och man skulle skapa något att ha godsaker i. Här kan ni läsa mer om utmaningen.
 
 
Mitt bidrag blev en liten korg att ha godis i, men då jag inte hade något hemma så fylldes den med pappersspiraller så länge.
 
 
Jag har använt mig utav saker jag hade hemma, lite kedjor, sisall, elefanttråd och pappersspill i färgerna; svart, lila, vit och orange. Pumpporna har jag embossat med clear embossingpulver och den andra pumpan har jag anävnt crackel på.
 
Fladdermusen är i 3d och har fått sig lite glitter stickels. Sedan har jag snurrat svart tyg runt en elefanttråd.
 
En liten skylt med så man ser vad korgen är till för =)

Symaskinen går varm

Har hunnit med två klänningar på tre dagar, hastighetsrekord här hemma eller =) Har blivit ett förkläde och en klänning utav den nya modellen ,men i stretchtyg.
 
 
 
 
Ena sidan är det andra helt underbara flanelltyget
 
 
 
 
 
 
Andra sidan har jag satt ett svart bomullstyg och sedan ficka och kantat med flanelltyget. Inget att rekomendera för det blev ganska tjokt att göra kantband utav flanell.
 
 
 
 
 
jersey tyg i underbara pippi-mönstret. Jag är helt frälst i detta mönster och hade först tänkt göra dregglisar utav tyget, men då jag hade fått så pass mycket som en halvmeter med mig hem så räckte det till en klänning och en dregglis. Kommar även att göra matchande tights i det blåa stretchtyget som hon kan ha till sin fina klänning. Jag blev supernöjd med denna om det inte märks =)
 
 
 

Ny klänningsmodell

Var och handlade tyg förra helgen. Två helt underbara flanelltyger i härliga höst färger. Hade först tänkt göra ett förkläde utav dem, men ångrade mig då tyget inte var så brett som jag hade räknat med.
Hittade en annan modell som  egentligen skulle sys i strehtyg, men med en liten ändring så unkade detta också bra.
 
 

här var det tänder....

Har en liten här hemma som håller på att få sin första tand. Kände något vasst i förrgår så det förklarar en hel del saker som mitt lilla liv har haft för sig.
Så nu blir det till att sy ännu fler dregglisar för greggla, det kan hon =)
 
 

Första syprojektet klart

Nu är symaskinen igång igen. Första som hamnade under nålen var förklädesklänningen som har väntat på den sista kantbandsbiten. Så igår blev den klar och självklart var det lillans tur att ha den på sig.
 
 
Jag har gjort det så att det blir två klänningar i en. Lillan hade den gråa på sig igår, med en svart body under och byxorna som jag har sytt utav älsklingens gamla t-shirt. Så tuff hon var.
 
 
 
Andra sidan är detta underbara mönstrade tyget. Här har jag inte sytt på någon ficka eller annat för jag tycker att mönstret är så vackert.
 
 
Här ser ni baksidan på klänningen och ni får även en bra överblick hur de båda klänningarna är sammansatta.
 
 
 

Mosshjärta

Igår i det fina höstvädret blev jag tillfrågad utav min kära lilla mamma om jag ville göra ett mosshjärta tillsammans med henne. Självklart ville jag det och såhär blev redultatet efter en del velande.