Beställning; babynest

En till beställning klar. Är så kul att ni vill ha det jag gör :) Detta nest stod beställaren själv för tyg, tråd och bomullsband och betalade då 100 kr för att jag sydde upp det.
 
Ganska fräckt med detta tyget, eller vad säger ni? =)
 
 

13 års kalas

Igår var vi på kalas hos lillans kusin som hade fyllt tonåring. Tycker alltid att det är lika svårt att göra kort till denna ålder, och ännu "värre" när det är killar. Min stil är ju ofta med spets och blommor, kan aldrig bli fel då. Men tror inte det hade varit så uppskattat.
 
Så därför blev det ett bandana-kort i form utav en ask med pengar. Lite kedjor och brads i metall för att tuffa till det hela lite.
 
Här syns locket/kortet och innehållet
 
Kedjorna är från ett halsband jag har klippt isönder
 
Siffrorna har jag först smetat på glossy accent och sedan gått över med crackel accent för att få lite mer liv och intresse i kortet.

Beställning; babynest

Ja det har rullat in en drös med beställningar på babynest så kommer bli några inlägg om dem. Är riktigt nöjd för jag har snart fulländat min teknik på dem. De har bara blivit bättre och bättre. Jag har haft en del tekniska problem att lösa, men nu blir de riktigt snygga =D
 
Detta babynestet har jag själv stått för tyg och uppsömnad så det fick mottagaren betala 250 kr för.
 
 

ballong klänning

Tro det eller ej men idag har jag lyckats att sy en klänning till lillan. Det blev en ny modell. Ibland kändes den lätt och stundtals tänkte jag att nu lägger jag ner, har säkert gjort fel... men nej det gick ihop sig tillslut.
 
resultatet blev jag mycket nöjd med =)
Svart tyg med vita stora prickar och ett foder i mörk turkos. Tryckknappar längs ryggen för av och påklädnad. Det blev en stl 74/80, tog ett stl 80 mönster utan sömsmån då brukar det bli en delad storlek
 
att beställa denna modell tar jag 200 kr för

Fest tips: tema 50-tal

Jag hade 25 års fest i somras och hade då temat 50-tal. Jag tycker att det är så kul att hitta på teman till fester och sedan planera hela kvällen runt detta. Därför tänkte jag dela med mig lite utav detta.
Först och främst var klädseln viktig, 50-tals outfit var ett måste!
 
Jag och Isabelle i matchande klänningar
 
Sedan var maten från 50-talet, Hamburgaren och coca colan gjorde sitt intåg i sverige under 50 talet så det serverades hemmagjorda hamburgare med tillbehör och coca cola. Efterrätt blev kaffe och kaka.
 
För att alla skulle kunna hålla koll på sina glas så hade jag fått hjälp utav ett proffs på photoshop att göra filmisar på alla som kom. Dessa fäste jag på glasen
jag som filmis :)
 
Sedan hade jag lekar under kvällen. Exempel är danstävling, väldigt klassisk 50-tals lek ;) Sedan hade jag även en tipsrunda med frågor om 50-talet.
 
svar: snobben
svar: mallorca                                  
svar: elvis                                        
svar: ericfonen                                     
svar: radiokakan                                   
svar: burger-grill                              
svar: skeppet vasa hittas                  
svar: kalles kaviar                                     
svar: coca cola                                     
svar: ahlgrens bilar                             
svar: bilbältet                  
 
Hur många rätt fick ni? Sedan var det ju 50 tals musik på helakvällen. Väldigt rolig fest. Har två lekar till att bjuda på , men dem tar jag i ett annat inlägg för de är inte renodlade 50 tals tema lekar. Det är mer lära känna varandra lekar som passar på alla fester :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Renovering

Ja vår julhelg har inte varit på den lugna sidan, vi har haft elden i baken att vi skulle bli klara med vardagsrum och hall innan jul. Lyckades vi...? Nja, men innan nyår var det i stort sett klart. Vi har lister och foder kvar att sätta upp.
men fräscht blev det =)
 
 

Min nyårsdukning

Ja i år hade vi nyårsfirande här hemma för lillans skull. Nära till sängen (vilken hon inte ville vara i när vi hade gäster, man kan ju missa ngt) .
 
Min dukning gick i alla fall i svart, turkost och silver. Med inspiation från ellas inspiartions blogg lyckades jag få till något som liknande en snygg dukning.