Mamma tips

Här kommer ett nyttigt mamma tips för er som inte vet. Eller rättare sagt ett förskollärartips. 
Många av våra små änglar har en snutte eller ett gosedjur som de behöver för att sova. Allt för ofta låter föräldrar barnet ha endast en av denna vara, vilket kan bli lite besvärligt. Den ska med till förskolan för att barnet ska kunna sova där och den ska med hem för att barnet ska somna för kvällen. Ganska lätt att glömma ibland.
Sedan hygienskt kan det vara bra att tvätta dem ibland och då har jag mött föräldrar som menar på att detta hinner de inte för snutten/nallen hinner inte torka innan barnet ska använda den igen.
 
Så därför... ha mer än en av favorit saken! Om det är en nallen, köp två till. Om det är en filt, ha en uppsjö av just den filtsorten. Det kommer underlätta så mycket.
 
Jag vet mitt lilla gryn har filten just som sin favorit (tillsammans med nappen, vilken vi kör på samma spår. Massa olika sorter och modeller så att hon inte har endast en napp som fungerar). Vi har säkert minst 5 filtar till henne. SÅ en använder hon, en är kanske i tvätten och en ligger ren och redo att användas.
 
Det gör inget om vi skulle glömma en filt, för vi vet att vi har fler. om hon kräker ner den eller den är i tvätten. Där finns mer att ta av.
 
Hoppas ni fick ett matnyttigt tips om ni inte redan visste det =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback