Med ett enkelt litet kort...

Ja när jag ändå hade tid att vara i mitt pysselrum igår (Isabelle sov i sin babysitter hos mig) så blev det ett snabbt kort av spillbitarna från födelsetavlan. Inget anavcerat alls, tyckte bara färgerna var så fina ihop.
kortet mäter 7,5cm X 15 cm.
Behöver ni ett grattis kort så säg bara till så slänger jag det på lådan ;)

Födelsetavla

Ja nu äntligen har jag gjort den. Födelsetavlan som ska vara i Isabelles rum. Hade första köpt papper i mer jordiga nyanser, men valde dessa mer pigga färger då hennes rum snart kommer att bli mer färgstakrt och vill att det ska passa då.
Pappret är Bo Bunnys Ambrosia Lily
Metall dekor jag köpte på pysseltagens sommarjippo
Lite trixigt men det går att skriva ut där man vill ha det :)

Lektäcket är klart!

Äntligen är lektäcket klart. Hade tänkt sätta bågar över det, men då hon redan har ett gym så är detta mer anpassat för att ligga på magen. Är väldigt nöjd med hur det blev och Isabelle verkade instämma när hon provade det för första gången =)
Är väldigt nöjd då det är avtagbart så man kan tvätta det så han kan dreggla ner det hur mycket hon vill. Temat på täcket är skogen. Har gjort en uggla, en kanin/hare,ett rådjur och en räv. Isablle har många av dessa djuren i sitt rum redan och det kändes därför rätt.
Helbild
Rådjuret är vadderat, ugglan har pilleband, kaninen har prasselhöron och räven har en pip i svansen.
Öppningen för att lägga in ett täcke i. Knappstängning
Nästa syprojekt är ett par gardiner till min mamma och eventuellt en väska senare. Till Isabelle kommer det att bli ett par byxor av en t-shirt som hennes pappa inte kan ha längre =)

Babyvakt

Ett bra tips. Vi har investerat i Philips Babyvakt. Den heter Avent och är köptpå claes olssons för 500kr och vi är super nöjda med den. Vi hör till och med så att hon andas. Två vägs kommunikation, nattlampa och vaggvisor. Inget skrapande ljud utan den låter dig höra ditt barn upp till 300 meter.
som sagt supernöjda

Pizzabullar

Ja, så snabbt och så enkelt.  Läste inne på bloggen mat o hem om att man kan göra pizzabullar på färdig deg. Ni vet de kit man kan köpa med deg och tomatsås. Bara att välja vad man vill ha på dem, skära upp och in i ugnen i ca 10-15 minuter. Så snabbt gjort och så bra mellanmål nu när min älskling ska byta taket.
Fyllning: skinka och ost
Längtar tills imorgon

Första försöket

Japp, först smakförsöket på Leilas jordgubbs och citrontårta. Älskar hennes recept och ville därför göra denna jordgubbstårtan. Har sedan länge bestämt att temat på Isabelles dop ska vara jordgubbar och vad passar bättre då än en jordgubbstårta.
Garneringen blev ganska bra, ska pensla med aprikosmarmelad
till dopet så att jordgubbarna är glansiga.
Tårtan har två lager; första är skivade jordgubbar
med vanlij och det andra är lemoncurd
Ska försöka få dem lite tätare nästa gång

Vad ger man till den som har allt...?

Den frågan ställer man sig ofta. Och den blir svårare och svårare för varje gång. Min lösning på denna gåta är att arrangera en dag som är helt ägnad till den personen det handlar om. Om det är en dag med bara er två eller det blir en stor fest med hela släkten samlad.
Utse någon som ansvarar för att ta bilder under dagen. Dessa bilder sammanställer man sedan i en fotobok som den tillägnade kan spara som ett minne från en förhoppningsvis toppen dag.
De sidor jag har använt för attt skapa böcker är solentro och Fujicolor, men jag vet att där finns många fler.
(Bilden är lånad från Fujicolor)
(Bilden lånad från Solentro)

Nytt projekt

Justnu kan jag knappt röra mig inne i mitt pysselrum. Anledningen är att hela golvet är täckt utav mitt nya syprojekt vilket ska bli ett lektäcke till Isabelle. Har fått inspiration utav Livet i ett radhus bloggen. Hon har sytt ett lektäcke till sin son och jag tyckte bara att det var så fint.
Färgerna till Isabelles lektäcke har jag utgått från en drake från Lilliputiens som hon har och spedlar sig i när hon ligger i sitt babygym.
Figurerna på täcket är inspirerade från hennes rum. Skogens djur kommer att finnas på hennes täcke. Sedan funderar och funderar jag på hur jag kan göra det till ett babygym. Sambon och jag bollar idéer för fullt och vi får se om vi kan lösa det :)
Såhär ser mitt golv ut
Närbild på rutorna
Härliga tyger

Istället för en blomma

Nu är det grillsäsong och sommarfester och då brukar man ju köpa med sig en blomma till värden/värdinnan (det brukar i alla fall jag göra). Men det kan bli många blommor och då har jag kommit på ett alternativ.
Inne i affärerna har det nu åter kommit nya sommarsamlingar på CD-skivor. Varför inte köpa en sommarskiva, kostar ungefär samma som om man köper en liten grupp blommor. Sätt sedan ihop det med valfri dricka (cider/öl eller ngt alkoholfritt) Lite sisall och pappersblommor och bind samman allt med cellofan eller en genomskinlig plastväska. Klart!
Gjorde en i helgen, men glömde tyvärr att ta kort. Så ni får föreställa er hur det såg ut :P

Scrappkväll - Tema: Distress ink

Första försöket till scrappkväll blev verkligen lyckat. Mitt intresse smittade av sig och det skapades för fullt.
Jag hade valt att börja med en teknik; att använda distresser. Med distresserna kan man göra hur mycket kul som helst. Vilket deltagarna igår fick prova på :) Det sprejades vatten, det stöpplades och det skrynklades. Många fina tags och adresslappar.
Lite försiktig start
För att sedan sprudla av kreativitet
Materialet
Paus - Fika

Djungel jacka

Har återigen provat på att göra jackan från Ottrobes tidning. Denna gång med mitt älskade djungel tyg :) Fodrad med gult tyg och bruna apor. Har ändrat på ärmsluten, istället för muddar har jag vikt en kant och sytt den.
Nästa gång blir det nog en liten ändring till. Blir ju bara bättre och bättre :) Snart kan nog lillan använda den med. Lite störra sedan passar den bra.

Turkost paket

Här är det matchande paketet till kortet. Har använt mig utav ett dubbelsidigt presentpapper så man kan vika det på lite olika sätt för att få en fräck effekt.
Snyggt att använda dubbelsidig tejp så man inte ser tejp streck.
Tycker att det är mer stilrent med en rosett istället för massa krusseduller.